Website is aan het laden ...

Boek nu jouw afspraak

Is dit jouw eerste bezoek? Breng dan zeker jouw identiteitskaart, voorschrift en klevertje van de mutualiteit mee.

Specialisaties

Spartanova

Spartanova is een spin-off van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. Met de tool kunnen we makkelijk de risicofactoren in kaart brengen. De tests die uitgevoerd worden, zijn steeds geselecteerd op basis van betrouwbaarheid en validiteit.

Na de screening krijgt elke sporter een gepersonaliseerd oefenprogramma. Daarmee kan hij in het tussenseizoen aan de slag om de risico’s op een zwaar letsel gevoelig te reduceren.

Sparta Nova

Dry needling

Dry needling is het behandelen van ‘myofasciale’ triggerpoints in het lichaam aan de hand van fijne naalden.

Myofasciale triggerpoints zijn lokale spierverhardingen, 'gespannen bandjes' in het spiervezelverloop. De oorzaken van zulke triggerpoints voeren vaak terug naar een trauma, langdurige irritatie van een spiergroep of houdingsproblemen. Deze triggerpoints kunnen lokaal pijn geven, of pijn op afstand veroorzaken, al dan niet gepaard gaande met een bewegingsbeperking of krachtsvermindering.

Dry needling is een goede aanvulling op de manuele- en oefentherapie, en helpt om de functie sneller te herstellen. Voor meer info omtrent Dry needling kan u terecht op www.dryneedling-gent.be.

Dry needling

Manual medical taping

Het gekwetste lichaamsdeel wordt ondersteund met al dan niet elastische tapes. Dat gaat verergering van het letsel tegen en helpt om de activiteiten sneller te hervatten.

Manual taping

Redcord

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat fysieke inactiveit of pijn kan leiden tot het deactiveren van een of meerdere spieren. Daardoor zijn we geneigd te compenseren, met overbelasting tot gevolg. Met RedCord kunnen we op een zeer specifieke en efficiënte manier oefeningen uitvoeren die op verschillende manieren kunnen afgesteld worden aan de noden van de patiënt.

Met dit systeem willen we zwakke schakels blootleggen en versterken met training. De zogeheten Neurac-methode (kort voor ‘neuromusculaire activatiemethode’) geeft nagenoeg onmiddellijk resultaat. Ze is in het bijzonder doeltreffend bij het behandelen van pubalgie, verminderde coördinatie tussen spiergroepen en asymmetrische houdingen of bewegingen.

Redcord

Overige specialisaties

Sportrevalidatie: Zie pagina Revalidatie

Orthopedische revalidatie: Zie pagina Revalidatie

Manuele therapie: Zie pagina Revalidatie

Blessurepreventie: Zie pagina Blessurepreventie

Sparta Nova Dry needling Manual taping Redcord