Website is aan het laden ...

Boek nu jouw afspraak

Is dit jouw eerste bezoek? Breng dan zeker jouw identiteitskaart, voorschrift en klevertje van de mutualiteit mee.

Kinesitherapie

Sport & orthopedische letsels

Voor het revalideren van mensen met een sport- of orthopedisch letsel is mijn werkmethode gebaseerd op deze twee pijlers:
- manuele therapie
- een functionele actieve revalidatie

Het is mijn doel de patiënten zo vroeg mogelijk actief te laten revalideren. Daarvoor gebruik ik een individueel opgesteld oefenprogramma.

Dankzij technieken zoals Dry-needling en redcord kan ik de patiënt snel helpen met pijnbestrijding. Elke patiënt krijgt een progressieve en doelbewuste revalidatie door middel van functionele training.

Na eventueel nog enkele sportspecifieke trainingen op het veld aan het einde van de revalidatie, kan de patiënt meteen terug aan een maximale intensiteit zijn sport beoefenen.

Enkele veelvoorkomende sport- en orthopedische letsels zijn: meniscusscheuren, kraakbeenletsels, artrose, totale knie-heupprotheses, enkeldistorsies, schouderontwrichtingen, voorste-kruisbandsrupturen, pubalgie, peesontstekingen en tennisellebogen.

Sportrevalidatie

Functionele training

Hieronder verstaan we trainen in functie van het doel. Patiënten krijgen spierversterkende oefeningen op maat van de bewegingen die ze in hun dagelijkse leven uitvoeren, of die ze in hun specifieke sporttak vaak gebruiken.

Door de spieren functioneel te trainen, verbeteren en verfijnen we de neuromusculaire controle tussen de spieren onderling. Daardoor zal de patiënt in zijn dagelijkse leven of tijdens het beoefenen van zijn sport efficiënter en vlotter kunnen bewegen.

Manuele therapie

Gekwetste spieren, pezen, gewrichten en andere structuren kunnen de mobiliteit, flexibiliteit en functionaliteit van de patiënt verminderen. Met manuele technieken normaliseren we die verstoringen.

Manuele technieken gaan van stretching en fricties over dry needling tot mobilisaties en manipulaties.

Manuele therapie


Manuele therapie